Thursday, May 26, 2011

bila lelaki nak jadi perempuan..

al kisah pagi tadi tgah selak menyelak (bukan selak kain ye.. hehe) surat khabor kat umah tersentap kejap sebab terbaca front page seorang hamba Allah yang bernama lelaki ni dalam proses menukar nama jadi perempuan.. huh??! siap pakai tudung bagai lagi.. ok la tu nak menutup aurat (aurat ker?).. kenapa lah sampai jauh sangat macam tu.. yang haram tu tetap haram.. Nauzubillah.. semoga diberi ruang hidayah kpadanya..

mereka ni mungkin bernaluri perempuan sejak kecil lagi dan merasakan seperti perempuan yang berada dalam tubuh lelaki (err.. faham tak? huhu) .. mungkin juga mereka tidak meminta naluri sebegini... namun percayalah.. ada hikmah di sebalik setiap kejadian.. andai kita mampu menangkis godaan dunia ni.. besar ganjaranya kat akhirat kelak.. pesanan penaja untuk diri ini dan semua.. ^^


ce bayangkan disebalik tudung litup berpurdah ni ada tersimpan segumpal misai macam sarjan misai kat dalam cerita gerak khas tu.. hah amacam?? terbaekk.. huhu

3 comments:

munira sajuti said...

asal cite pasal misai, mesti ingat gerak khas kann? HAHA okayy kite xnak ulas panjang pasal berita ni, sebab baca paper weekend je. tapi tahu sikit2 la pasal berita ni, okayy ayat koliang kite dah kluar. HAHA okayybye

Hanif Ahmad said...

huhu ^^.. pak misai..

ezza alias said...

a'ar kan. tak penah plak aku terfikir. entah entah org yg pakai purdah tu ada misai ke. kte je tak tau. pasni aku nk cek sume org yg pakai purdah.

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...